EMS salva 250 ml/EMS voide

EMS Salva är en hudvårdsprodukt som fungerar mjukgörande, välgörande, klådstillande och antiseptiskt. Den ger din hy den rätta lystern samt innehåller även avslappnande och rogivande kamomill och lavendel.
EMS med sitt innehåll av EMU-olja, MSM, kolloidalt silver, ringblomma, eterisk olja och kokosolja – hjälper många med sin eksem, torrsprickor, psoriasis, kontaktallergi, brännskador, ringorm, keloider (upphöjd ärrvävnad), benhinneinflammation, celluliter, herpesutslag, pigmentfläckar, tatuering, piercing, födelsemärken, ärrvävnad, vårtor, sår, ledvärk, rosacea och acne. Många använder den även framgångsrikt som dag- och nattkräm. Många rapporterar om slätare hud och mindre rynkor. Slår ofta betydligt dyrare exklusiva franska hudprodukter med hästlängder och innehåller inga skadliga parabener (konserveringsämnen)!
EMS-salvan kan hjälpa till att stärka huden och tona ner ytliga blodkärl. Svavlet i EMS stärker huden och har man fått tunnare hud efter användning av kortisonbaserade krämer, så hjälper EMS-salvan till att normalisera huden igen. Finns nog ingen annan salva med alla dessa användningsområden!
Naturligt antiseptisk
Utan parabener
Mjukgör och ger hyn lyster.

Emuolja är en animalisk olja som kommer från emun – en australiensisk släkting till den afrikanska strutsen. Den finns i vilt tillstånd endast i Australien, men föds numera upp runt om i världen för det röda, kolesterolfattiga köttets och de starka, vackra skinnens skull.
I tusentals år har emun varit oumbärlig för Australiens urbefolkning. Emun gav dem kött, läder och en undergörande olja. Man har funnit 40000 år gamla grottristningar där emun funnits med som en symbol för liv och välfärd.
Det finns uppgifter om att emun är ett av världens äldsta landdjur. Det lär ha funnits här för 80 miljoner år sedan. Om dessa uppgifter stämmer har den levt samtidigt med dinosaurierna som dog ut för c:a 64 miljoner år sedan. Oavsett om uppgifterna stämmer eller ej, känner vi som dagligen har kontakt med emuer, att det är en mycket speciell sorts fågel. De är ofta mycket aggressiva – inte mot människor men mot andra emuer av samma kön – speciellt under parningstiden. Detta kan, om man inte skiljer djuren åt, resultera i skador. Det intressanta är emellertid hur otroligt snabbt dessa skador läker.
I Australien och USA, där emuoljan de senaste årtiondena rönt stor uppmärksamhet, hävdar man att den har en mängd terapeutiska egenskaper. Där bedrivs det forskning och görs kliniska tester for att försöka utröna vad det är som ger emuoljan dessa unika egenskaper. En del forskare anser att det ar någon sterol eller likartat ämne som bland annat gör emuoljan inflammationshämmande. Andra forskare tror att det beror på emuoljans speciella fettsyresammansättning.
Att det inte bara beror på att emuoljan innehåller enkel- och fleromättade fettsyror har man visat genom försök där man dels använt emuolja som visade sig vara antiinflammatoriskt jämfört med kycklingfett (som också innehåller enkel- och fleromättade fetter). Kycklingfettet gav ingen reaktion alls. Några av emuoljans fördelar ligger i dess påfallande likhet med de naturliga fetter som finns i vår hud. (Enligt en rapport av Dr. Leigh Hopkins AEA News 1997). Detta hudens oljeskikt benämns ofta som ”sebum” och består till stor del av fettsyretriglycerider.
Möjligheten för oljor att tränga genom huden beror till stor del på storleken på molekylerna. Eftersom medelstorleken på emuoljans molekyler mycket liknar de som finns i mänskligt sebum, tränger emuoljan genom de översta cell-lagren och transporterar triglycerider till receptorer på cellväggarna i de djupare liggande hudlagren.
Korrekt behandlad emuolja består till största delen av enkelomättade fettsyror och dessutom c:a 20% fleromättade fettsyror. Den är fullständigt fri från fosfatider. Mänsklig hud är fosfatfattig och ”skyddar sig” mot allt som innehåller fosfor. Forskare tror att just avsaknaden av fosfor i emuoljan gör att den penetrerar mänsklig hud så lätt.
En studie gjord vid Bostons universitet (Dermatology Department Dr. M Holliek, M.D. Ph.D 1995) visade att emuolja ökade hudens tillväxt och ökade hudtjockleken hos möss som behandlades med emuolja, jämfört med en kontrollgrupp som behandlades med majsolja. Man noterade även en ökad tillväxt av hårsäckarna hos de djur som behandlades med emuolja.
Senare tester på äldre människor (Dr. P. Pugliese, M.D., Pennsylvania 1997) visade att hudtjockleken ökade även på mänsklig hud. Exakt vad det är som ger emuoljan dess unika egenskaper vet man alltså inte säkert. Det vi känner till är, bortsett från våra egna erfarenheter, alla de vittnesmål från nöjda användare av emuoljeprodukter som vi fått oss tillhanda under årens lopp.
Emuolja, Metylsulfonmetan, kolloidalt silver, allantoin, D–Pantenol, Squalane, kallpressad kokosolja, glycerol, E-vitamin, C-vitamin, Ringblomma, Kamomill, Myrraharts och eterisk olja från Lavendel. Innehåller inga parabener. Endast silver och svavel som konserveringsmedel.

67,90