Chiafrön eko 500 g/Chiasiemenet luomu

Chiafrön innehåller ca 40% växtolja, uppskattningsvis 20 % protein överhuvudtaget inget kolesterol. Fröna består av en stor mängd fibrer, antioxidanter och A-vit, B1-vit, B2-vit samt B3-vit, samt också mineraler såsom kalcium, järn, zink mm Produktens viktigaste egenskap är dess höga innehåll av Omega3-fettsyror, som är mera än i fisk, säd eller andra frön. Omega3 spelar en viktig roll i upptaget av vitaminer och för flera andra processer i kroppen. En annan fördel med chiafrön är att de innehåller stor mängd kostfibrer som är bra för magen, skelett och ditt immunförsvarr , ca 38% kolhydrater och också aminosyror. Tack vare chiafrönas naturliga innehåll av Alfa-Linolensyra, så har det visat sig i flertal studier att chiafrön kan motverka inflammationer i tarm och mage, öka cellmembranens genomsläpplighet.
Chiafrön är bra för både hjärnan och ditt näringsupptag i mage och tarmar, innehåller bor som stärker ditt skelett.Tillsammans med linfröoljan så är Chiafrön en av världens bästa omega 3 källor och har visat sig ha en aptit och kolesterolsänkande verkan. Chiafrön odlas nuförtiden också i Asien och Mexiko. Gamla kulturer i Guatemala och Mexiko har använt chiafrön som grundföda.
Chiafrön konsumerades av indianerna i Nordamerika för att orka med flera timmars vandringar. Chiafrön innehåller alla essentiella, livsviktiga aminosyror, vilket gör det till ett komplett proteintillskott.

450 g

Strö dem över sallad, gröt, i müsli, i/på bröd, på pastarätter, med mera…

Raw Health Vibrant Living lanserades i England 1 november 2009, och deras proudukter har blivit mycket uppmärksammade.

Raw Health använder ekologiska, råa ingredienser. Råvarorna groddas och blötläggs och behandlas bara vid låga temperaturer under 42 grader, för att bevara näringsämnen och enzymer. När råvaror upphettas förstörs många av de nyttiga vitaminerna, antioxidanterna och mineralerna.

8,90