Nigella Sativa olja 250 ml, Musta kuminaöljy 250 ml

Amazonas Svartkumminolja/Nigella Sativa olja 250 ml
är en högkvalitativ svartkumminolja från Egypten kallpressad och filtrerad olja. Oljefettsyrasammansättning varierar och innehåller linolsyra (omega-6). Svart kummin olja innehåller också eterisk olja, tymokinonia, som anses ge de mest hälsobringande effekterna av svartkumminoljan.

Svartkumminoljan är något skarp i smaken och är lämplig för orientaliska rätter, men denna fascinerande olja passar till sallader, müsli, pålägg, såser och dips bland. Kallpressad svartkumminolja bör ej värmas eftersom den värdefulla fettsyresammansättningen då påverkas. Svartkumminolja är lämplig för dagligt bruk och den kan även avnjutas som sådan, i smoothisar, jogurt eller liknande, blandad i saft. Lugnande olja som också är lämpad för hudvård – särskilt för små barn, kan användas såväl som för torr och grov hud.

Näringsvärde per 100 ml
Energi 3404 kJ / 828 kcal
Fett 92 g varav
– Mättade 14 g
– 22 g enkelomättade
– 56 g fleromättade
Kolhydrater 0 g
varav sockerarter 0 g
Protein 0 g
Salt 0 g
Förpackning: 100 ml

Instruktioner för användning: Kan användas i matlagning, går att användas som sådan eller blandas med en tesked juice en timme före en måltid två gånger om dagen . Kallpressad svartkumminolja bör inte värmas.
Special: Svartkumminolja/Nigella Sativa olja rekommenderas inte för användning under graviditet.

Förvaring: Förvaras på väl stängd och skyddad från ljus i en sval och torr plats. Förvaras i kylskåp efter den öppnats och bör användas inom 30 dagar efter öppnandet.

Ytterligare information: organiskt, vegan, kallpressad, första kallpressning

Producerad Ekologisk

Svart kummin (Nigella Sativa) är en orientalisk kryddväxt som i mellanöstern har använts under årtusenden som ett allmänt stärkande medel, som även kan användas i matlagningen. Listan på Nigella Sativas välgörande egenskaper verkar oändliga, det kan användas t.ex. mot astma, svamp, epilepsi, RA, högt blodsocker, migrän, psoriasis, allergier, diarré, smärtstillande, antiinflammatoriskt, antimikrobiell och antiviral (motverkar skadliga mikroorganismer och virus), immunsänkande, kolesterolsänkande (flera tusen gånger bättre än statiner),kan motverka skallighet hos män, bra för prostatan mm mm
Nu har studier gjorts för hundratals av dessa ljus och det visar sig att de svarta kummin mm. stödjer kroppens immunförsvar.

Verksamma substanser

Svart kummin fröet (Nigella Sativa) innehåller de unika substanserna nigellicin, nigellimin-N-oxid och nigellon samt tymoquinon.
Fröet är en god källa till den fettlösliga sterolen beta-sito-sterol, känd för sina positiva effekter på prostatakörteln. Nigella innehåller även flavonoider som tanniner, de essentiella fettsyrorna och aminosyrorna.

Det är beklagligt att vi inte längre kan dela med dig mer information om den här produkten. EU-lagstiftningen förbjuder oss (och alla andra livsmedelsföretagare) från att hävda att dessa produkter kan erbjuda eventuella hälsofördelar. Vi ber kunder nya och gamla för att göra din egen forskning på nätet. Tack för din förståelse.

30,90