Wedderspoon Manuka-honung KFactor™22 250 g/Manuka-hunaja

Manuka-honung

Vilka är effekterna av Manuka-honung?

Även om all ren, obehandlad honung till viss del är antibakteriell så är Manuka-honungen ett strå vassare.

Namnet på honungen kommer från Manuka busken (Leptospermum Scoparium), honungen samlas in av bin från vita blommor. Buskarna finns bara på Nya Zeeland och i Australien och tillhör en grupp tea tree -buskar och träd som har naturliga antibakteriella egenskaper.

Kombinationen från blommorna tillsammans med binas-utsöndrande enzymer, ger honungen dess speciella antibakteriella egenskaper.

EXTREMT MÅNGSIDIG

Manuka-honungen används bäst som sådan eller t.ex. på någon kall maträtt eftersom den över huvudataget inte får värmas.

Manuka honungen är unik, mångsidig och antibakteriell.

Vid utvärtes användning har Manukan visat sig ha effekt på
* En mängd olika hudproblem (t.ex. för att behandla akne och psoriasis, sprucken, torr och livlös hud, klåda, leverproblem, ärr och allergisymtom)
* sår och trycksår, såväl som dåligt helande bakterieinfektioner och brännskador.

Manuka honungens egenskaper och användningsområden utforskas ständigt.

Manuka-honungens klassificering

Trots forskningen är forskarnas förståelse för hur Manuka honung fungerar exakt och varför den är så effektiv fortfarande delvis bristfällig.

Tillverkare har traditionellt haft flera olika klassificeringssystem för Manuka-honung, som har varit svåra att matcha. Dessutom gavs tvivel om Manukans förfalskningar av Nya Zeelands industriministerium för att ta itu med Manuka-honungens klassificering. I februari 2018 trädde en ny förordning i kraft, sedan dess måste Manuka-honungen uppfylla fyra kemiska analyser och en DNA-analys krav.

Wedderspoon KFactor™

KFactor™ är ett oberoende klassificeringssystem som uppfyller alla krav för Manuka-honungsklassificering. KFactor™ är ett komplext klassificeringssystem som bland annat klassificerar Manuka-honungen och dess renhet.

Vårt sortiment innehåller två KFactor™ -styrkor: 16 och 22.

KFactor™ 12 garanterar att 65% av pollen i honungen är från Manuka-buskens blommor. På liknande sätt för KFactor™ 16 är siffran 75% och för KFactor™ 22 är siffran 90%.

Wedderspoon KFactor ™ Manuka honung är en ouppvärmd (RÅ/RAW), opastöriserad och äkta New Zeeland Manuka-honung.

ANVÄNDNING: Värm inte Manuka-honungen, eftersom uppvärmning förstör effekten. Så njut av Manuka-honungen med sked direkt i munnen.

49,00